Rabu, 28 Julai 2010

TERpaksa

ohakuxsukakinabalu

I don’t know why. Everytime kekawan aku tanya : nadia,course ko ni mcm ne eh? Blajar ape? .. Sumpah aku xtau nak jawab apa. Aku pun x pasti apa yg aku belajar. Rancangan Malaysia kesepuluh. Yeahhhh!!! Aku memang ‘expert’ sangat bab2 ekonomi,sosial and politik ni.derrr,,

1st time aku ingat course aku ni belajar about mixture of: fizik,kimia,bio. Rupanya,I was wrong. Haha! Sekarang if org tnya pasal course aku,,memang akan aku jawab macam ni. “ Aku amek major science and technology studies and minor physics!” Mcm ni baru betol. Aku kena amek satu saja subjek minor antara fizik,kimia,bio and maths. So,mmg aku nak amek maths! But,PA aku x bagi. Penasihat academic aku cakap,sangat berat. Aku ubah keputusan aku,terus amek fizik as my minor course.

Anyway, aku agak stress la. Aku sendiri xfaham apa motif aku kena belajar ekonomi politik sosial ni. I don’t care! Ni bukan masalah aku. Tapi disebabkan suma termasuk dalam course aku,,TERPAKSA aku belajar and tahu all the things about it. Aku x boleh nak tukar course sebab mmg bazir masa aku. Sekarang,aku dah bertekad dalam hati untuk belajar bersungguh-sungguh. Apakah? Sejak sekolah I’m a last minute person. Entah la. Sekarang dah masok degree weh! Wake up! Mcm na aku nak buat tah. Memang sangat stress!

Nak lepak kat library,sumpah jauh dari aku pnya kolej kediaman. Malam-malam nak berkejar dengan bus,memang x akan aku buat lah. Oh my.. Aku sangat berharap aku manage to habiskan my degree ni. Aku x boleh sia-siakan hidup aku. Memang suma orang akan bagi semangat kat diri sendiri bila diri masing-masing terasa mcm down. So,good luck untuk diri sendiri la kan. Hehe.. I miss my home. The road to success is always under construction. Haha! DAMN it! ~

7 Tempahan:

Gluck Yusof berkata...

sebut psl PA sampai skrg aku tak jumpa lagi PA aku. haih agak2 dia tau dak dia dah dapat anak baru?

Iqbal Hakimi berkata...

best of luck =)

Sarah Samz berkata...

wah dah pandai tulis panjang-panjang.

Nadia Samz berkata...

mantap : hahhaha..awat pemalas sgt. tgk aku rajen ja. haha

Nadia Samz berkata...

kebal : :)

Nadia Samz berkata...

kasara : well

nurulhuda rusdi berkata...

go NADIA SAMZ go ! hehe . =]

 
template by nadiasamz