Isnin, 11 Mei 2009

Kisahku dulu penakut!

hiduplebihindahberadadiatas

Last week punya cerita Keliwon pasal spirit of the coin. Aku teringat time aku form 1. Aku sekolah convent dalam beberapa bulan kejap before aku masuk sekolah asrama.


Masa tu, hujan x la lebat sangat. Petang. Dalam sekitar jam 5 lebih. Hari Jumaat. Tapi suasana time tu macam maghrib. Dalam kelas aku, ada beberapa kerat ja budak melayu. Majority cina and india la. Kawan sekelas aku memang friendly habis. Petang tu, diorang (geng budak cina) ajak aku main seru-seru. Aku bukan paham sangat apa yang classmate aku merepek. Aku cakap aku letih and just nak tengok diorang main. Alasan. Padahal aku bukan tau sangat pasal spirit of the coin(SotC) ni. Haha!

Ada kertas and syiling atas meja. Dorang conteng apa tah atas kertas tu. Aku malas nak ambik kisah sangat. Suasana dalam kelas jadi diam tiba-tiba. Aku pelik la. Apa hal? Aku skodeng la minah-minah yang kusyuk main SotC. Mulut sorang daripada mereka terkumat kamit. Entah apa jampi tah dia tengah baca. Spell la sangat. Keh3! Aku just buat kerja aku. Entah macam mana tiba-tiba rasa sejuk tahap cipan. Dalam otak aku maybe sejuk sebab hujan. Tapi, bulu roma aku meremang tiba-tiba. Gila bapak. Aku takot actually. Agaggagaga!

Then, aku tengok la sekeling aku. Semua muka macam shial. Muka macam cuak macam na tah. Macam terkejut ada gak. Entah ah. Macam-macam riak muka. Adoi la. Aku kalau takot, aku lebih suka baring,lepas tu sandar dekat dengan dinding and pejam mata kuat-kuat! Tabiat entah apa-apa. Makin lama, keadaan makin suram. Harap-harap ada cikgu masuk cepat la weh. Berapa ketika lepas tu, cikgu seni masuk and mangajar macam biasa. Tapi aku still dapat rasa macam ada benda yang x kena. Aku tengok muka member-member aku yang main spirit of the coin tadi. Muka macam takot ja. Dalam hati aku gelak ja ah. Pandai-pandai main sapa suruh.

Aku rasa macam nak pergi tanya classmate aku yang seangkatan dengan aku a.k.a penakut, pasal game yang tadi member-member aku main, before aku balik sekolah. Rupa-rupanya khabar angin la kot, aku pun x sure sangat ah. Actually time aku rasa seram sejuk tadi dalam kelas, spirit kat dalam coin tu dah keluar. And diorang x sempat nak masukkan balik spirit tu dalam coin tu. Waaa. Aku malas nak percaya sangat. Tapi, time tu kan baru form 1, so, agak percaya la dalam 80%. Bongok-bongok lagi. Haha! Malas nak fikir panjang. Terus aku balik rumah. Cuti. And x ingat dah lepas tu pasal game tu. Next week lepas kejadian tu, classmate aku yang beria-ria main game SotC hari tu, dah jadi makin pendiam and serabut serabai. Entahh. Malas nak tanya apa-apa. Full stop. End of story.

Masih lagi berkeliaran kah engkau huh? O_o ..wuuuuu..


p/s: Kadang-kadang saya seorang yang sangat penakut. So what? Ada masalah ka? Haha! ^^

10 Tempahan:

Sarah Samz berkata...

jom main dkt rumah, atas bumbung, tgh malam ni, ada berani? jom arrr..

tapi aku lg nak jumpa dgn hantu raya walaupun jampi blom hafal lg, busut baik punya dah jumpa weh, lg pun pulut dah ada da atas meja kannn. :D

Shazana Samaluddin berkata...

ajaran sesat. haha ;)
mse darjah 3,i pon hampir nak men bende tuh.
kwn i ajak.
i igt main roda impian ke ape.
hahahahahahahahaha :)

Nadia Samz berkata...

sarah : brani2!
XD
haha.
pulot tu mak kau dah makan la.
keh3!

Nadia Samz berkata...

nana : haha. roda impian. wow. gila ka hapa.
XD
jom main jom.

si ketot : berkata...

i tamahu men , hehe :) sah i penakutt ! kwn pnh ajak tp entah rs tamahu :P

Nadia Samz berkata...

haha.
dulu takot r macam nak kencing.
skrg dah bleh cover masok toilet.
keh3!

azwani berkata...

hahaha..

anda memg penakut..

tp aku lebey takowt

hahaha

Nadia Samz berkata...

haha! kau mmg dasar la weh!
XD

naz berkata...

wah cam real jer. jom main. kasara i nak ikut main jugak haha

Nadia Samz berkata...

wohh.
ini permainan perempuan.
XD
u p main jauh2!
;)

 
template by nadiasamz