Selasa, 5 Mei 2009

Layan saja

kakiatasbawah


Bila aku cakap pasal music, ada yang minat indie la, metal la, jiwang la, rock kapak la, and macam-macam lagi lah. Actually aku x kisah sangat nak layan mana-mana jenis music pun. Tapi, lagu english aku layan banyak dari lagu melayu. Sebab lagu melayu, banyak yang berjiwang karat. Ayat jiwangnya sangatlah ‘yahhh’. Aku pun x tau nak cakap ayat tu macam na. Berbunga-bunga sangat weh. Kalau english punya jiwang, boleh tersangatlah untuk dilayan. Entahlah. Aku pun x sure kenapa aku jarang sangatlah nak layan lagu melayu neh.

Tapi kalau lagu korea, awesome! Suara mereka-mereka, I mean penyanyi lelaki lah, sangat sedap and romantic. Kalau ulang sejuta kali pun, x rasa bosan kot. Bagi aku la. *gatal*. Lagu tamil? Lagu arab? Or Hindustan? Haha! Layan jugak tapi tahap 30%. Best oh. Nak gelek. Lebih kurang macam dangdut la jugak. Kalau sedap and best, layan saja. Kalau lagu mix melayu english, mesti boom. Campur lebih baik. Bak nasi kandar campur kuah tarok banjir. Nyam3!~

Aku just x paham bila orang skodeng pelik kalau seseorang itu suka terhadap genre music tertentu. Maksud aku kalau A suka heavy metal. Ada probability dia akan kawan dengan orang-orang konon-konon seangkatan dengan dia sahaja. Bagi A,kalau kawan dengan orang yang minat lagu melayu katakan, martabat A akan jatuh. Heloo. Aku x paham betol lah. Seriously. Kalau dia minat nasyid sebab lagu nasyid tenang, x payah nak pandang pelik or hina or apa-apa ja kat dia. Bukan salah pun dia minat nasyid. Bagus pa.

Aku pulak, x kisah kalau orang tu minat lagu jiwang sekali pun. Cuma jangan la terlalu over jiwang meleleh kot. Sebab,lagu jiwang bagi semak otak aku. Serabut gila weh. Haha! Come on la. Semua genre music best la jugak. Ikut kepala otak masing-masing. X perlu hina menghina genre music yang korang x suka. Kalau x suka lagu tu, tutup ja ah telinga korang. Buat tambah dosa ja nak maki benda yang x berdosa pun. Haha!

20 Tempahan:

naz berkata...

i suka indie.
so kita tak yah gaduh2 lar ek nadiasamz :)

Nadia Samz berkata...

ok!
;)

Syam berkata...

btol2..
lagu korea mmg jiwang pn.
mmg suare sedap.
tp x minat ngat..
men dgr aje.
aha

OREOO berkata...

nasyid ak layan..
dangdut ak layan..
rock ak layan..
sume ak layan..
ak universal :DD

Nadia Samz berkata...

syam : penyokong yang hebat!
;)

Nadia Samz berkata...

Oreoo : haha. layan saja.

si ketot : berkata...

Suma i lyn sygs :D Jgn kita begdo ag okey :)

Nadia Samz berkata...

haha. jgn curang sudah.
:P

Sarah Samz berkata...

jom gelek arab.
ya habibi~!
:D

Sarah Samz berkata...

lagu dkt page i manthop kan?
i dah 11 tahun tak masuk koir.
rinduuuuuuuu~!

Sarah Samz berkata...

i nak disco lah.

eh xmo.

pop yeyeh.

erkk..

nakk.. oldies.

:D

Nadia Samz berkata...

bhahahahah!
suma aku sokong.
XD
gila la kau.
;)

Nadia Samz berkata...

lagu kat page ko mmg hebat.
sperti aku berada dalam gereja.
keh3~

Nadia Samz berkata...

gelek yuk.
XD

Sarah Samz berkata...

gereja? ciscake tol.

Nadia Samz berkata...

bahhahahaha..
kau suka la tu kan?
haa,dah tbukti!
XD

Monkey D Luffy berkata...

aku lemah pasal muzik ;)

Nadia Samz berkata...

haha! XD
lemah perlu masok kelas ni.
hehe.
:)

syakey berkata...

cta korea, suara laki hero die, fuhhhhhhh

macho gla.

hahah

:P

Nadia Samz berkata...

haah,
betol.
anda penyokong yang hebat!
;)

 
template by nadiasamz