Khamis, 14 Mei 2009

Topap vs Pisang Goreng

pisanglebihsedapdaripadatopap

Semalam rasa macam nak topap lepas on the way balek dari buat medical check-up. Time yang sama pulak, My Lord nak makan pisang goreng. So, aku turun la dari kereta and beli pisang goreng RM 2. Aku turun bersama kasara.

S : Nak topap berapa?
N: (dengan semangatnya) 5 ringgit! Haha!

Lepas tu, aku pun check wallet. Gila shial! Ada 2 ringgit ja! Mana cukup. Topap paling minima pun RM 3 weh! Haha. So, aku masuk semula ke dalam kereta lepas beli pisang goreng. My Lord kenapa tah mengidam gila nak makan pisang goreng.

Kemudiannya,

N : Bapak, bak 3ringgit. :D
L : Nak buat pa?
N : Duit x cukup ni.

Lepas dah dapat duit, aku dengan kasara berlari-lari anak ke kedai topap and topap la 5ringgit! Aku Berjaya! Yeah! Sudah sekian lama x topap. Wuheee~

Masuk kembali dalam kereta,

N : Sedap ak pisang goreng ni? Hehe
L : Woih! Mana x sedap. 5 ringgit harga pisang goreng ni. KL pun kalah.
N : Bapak perli ek?
L : Woih, mana ada perli-perli. Betul lah, 5 ringgit kan? (kunyah goreng pisang x benti) *gelak sorang-sorang mengenang nasibnya yang telah terkena ‘kong’ dengan anaknya*

Aku and kasara gelak sampai mengeluarkan air mata. Siot doh, Agagagagga! Bapak ku ini sempat lagi nak perli-perli.

Sebaik sampai saja di rumah, dalam hati aku ni, mesti dah agak dah yang hal pisang goreng berharga RM 5 pasti akan tersebar luas dalam rumah tu. Semua orang dah tau. Bukan salah aku ok. My Lord x tanya pun apa aku nak buat dengan duit 3 ringgit tu bila aku cakap aku x cukup duit tadi. Tapi, before nak keluar beli pisang goreng, memang aku dah bagi tau kat My Lord yang kejap lagi aku nak topap. Haha! Rezeki la tuh. Alaa bapak, 3 inggit ja pun. Wawawawa!

Makaseh bapak. Kau lah jantung hati hempedu ku. Ngaaa~

12 Tempahan:

Sarah Samz berkata...

Kemudiannya,

N : Bapak, bak 3ringgti. :D
L : Nak buat pa?
N : Duit x cukup ni.
3ringgti tu mata wang bangladesh eh?hehe. setelah sekian lama x reload. :D

Nadia Samz berkata...

haha!
mata wang error la vavi.
;)

fatimah arr berkata...

huahuahua..
bagus tol bapakmuh..

Nadia Samz berkata...

haha.
dia sangat baik.
;)

SyahmiFikri berkata...

huhu.. 3ringgit je.. huhu,, sedap nya pisang goreng,, ades tertumpah dah air liur aku..

Nadia Samz berkata...

haha.
lapo doh.
makan petang2 ni mesti best doh.
XD

A berkata...

bagus2..
RM5 bharga ow!!
hey2 org UM..
saya ke UItm

Khairul berkata...

Hye.

siapa my lord?

naz berkata...

patot lar dari panas terik hujan jer cuaca semalam :)ada orang topup.

Nadia Samz berkata...

A : uitm? hehe. cayok2 di sana. ;)

Nadia Samz berkata...

khairul : bapakku la. hhaa!

Nadia Samz berkata...

naz : well. ekonomi meleset. XD

 
template by nadiasamz