Khamis, 14 Mei 2009

Topap vs Pisang Goreng

pisanglebihsedapdaripadatopap

Semalam rasa macam nak topap lepas on the way balek dari buat medical check-up. Time yang sama pulak, My Lord nak makan pisang goreng. So, aku turun la dari kereta and beli pisang goreng RM 2. Aku turun bersama kasara.

S : Nak topap berapa?
N: (dengan semangatnya) 5 ringgit! Haha!

Lepas tu, aku pun check wallet. Gila shial! Ada 2 ringgit ja! Mana cukup. Topap paling minima pun RM 3 weh! Haha. So, aku masuk semula ke dalam kereta lepas beli pisang goreng. My Lord kenapa tah mengidam gila nak makan pisang goreng.

Kemudiannya,

N : Bapak, bak 3ringgit. :D
L : Nak buat pa?
N : Duit x cukup ni.

Lepas dah dapat duit, aku dengan kasara berlari-lari anak ke kedai topap and topap la 5ringgit! Aku Berjaya! Yeah! Sudah sekian lama x topap. Wuheee~

Masuk kembali dalam kereta,

N : Sedap ak pisang goreng ni? Hehe
L : Woih! Mana x sedap. 5 ringgit harga pisang goreng ni. KL pun kalah.
N : Bapak perli ek?
L : Woih, mana ada perli-perli. Betul lah, 5 ringgit kan? (kunyah goreng pisang x benti) *gelak sorang-sorang mengenang nasibnya yang telah terkena ‘kong’ dengan anaknya*

Aku and kasara gelak sampai mengeluarkan air mata. Siot doh, Agagagagga! Bapak ku ini sempat lagi nak perli-perli.

Sebaik sampai saja di rumah, dalam hati aku ni, mesti dah agak dah yang hal pisang goreng berharga RM 5 pasti akan tersebar luas dalam rumah tu. Semua orang dah tau. Bukan salah aku ok. My Lord x tanya pun apa aku nak buat dengan duit 3 ringgit tu bila aku cakap aku x cukup duit tadi. Tapi, before nak keluar beli pisang goreng, memang aku dah bagi tau kat My Lord yang kejap lagi aku nak topap. Haha! Rezeki la tuh. Alaa bapak, 3 inggit ja pun. Wawawawa!

Makaseh bapak. Kau lah jantung hati hempedu ku. Ngaaa~

12 Tempahan:

Sarah Samz berkata...

Kemudiannya,

N : Bapak, bak 3ringgti. :D
L : Nak buat pa?
N : Duit x cukup ni.
3ringgti tu mata wang bangladesh eh?hehe. setelah sekian lama x reload. :D

Nadia Samz berkata...

haha!
mata wang error la vavi.
;)

fatimah arr berkata...

huahuahua..
bagus tol bapakmuh..

Nadia Samz berkata...

haha.
dia sangat baik.
;)

SyahmiFikri berkata...

huhu.. 3ringgit je.. huhu,, sedap nya pisang goreng,, ades tertumpah dah air liur aku..

Nadia Samz berkata...

haha.
lapo doh.
makan petang2 ni mesti best doh.
XD

Tanpa Nama berkata...

bagus2..
RM5 bharga ow!!
hey2 org UM..
saya ke UItm

Khairul berkata...

Hye.

siapa my lord?

naz berkata...

patot lar dari panas terik hujan jer cuaca semalam :)ada orang topup.

Nadia Samz berkata...

A : uitm? hehe. cayok2 di sana. ;)

Nadia Samz berkata...

khairul : bapakku la. hhaa!

Nadia Samz berkata...

naz : well. ekonomi meleset. XD

 
template by nadiasamz