Selasa, 17 Mac 2009

Kagum!

payung!


Serious aku x sangka hujan semalam petang was the biggest size of hujan ever! Saiz persegi hujan tu aku rasa besar gedabak gila ah. Time tu aku ingat lagi,pukul 3.38 petang. Masa tu ada cerita Marina,TV3. Well,aku ni peminat setia cerita tu. hahahhaha. Nak buat macam mana. Aku belajar cakap Spanish sikit-sikit from cerita-cerita telenovela lah. ^^ Lagi pun,hero-hero telenovela ngetop beb!

Lupakan bab itu,masuk semula ke alam nyata. Mendung pun x. Aku x rasa langit diselubungi dengan awan hitam. Cerah macam biasa. Tiba-tiba ja aku dengar: Prangg,prangg.prangg.. Aku ingat benda apa lah yang timpa bumbung rumah aku. Wow! Sekilas aku melihat di luar jendela,fulamak. Macam hujan batu. Aku boleh melihat seketul-seketul air hujan yang turun. Kagum!

A: KASARAH!!! HUJAN!!!!!!!! BAJU!!!!!
S: *lari pecut*

Di luar rumah,semasa mengangkat baju di ampaian.

A: Adoi3!! Gila aih hujan nih.
S: Sakit la mengong.

Aku dan kakakku lari semula ke dalam rumah. Penat~

A: Weh,awat hujan melampau sangat ari neh?
S: Gila vavi la weh. Besar nak mampos.
A: Sakit kepala aku. Macam kena baling batu oiih.
S: Haah,kepala ku macam terkemek.

Hariku semalam ditemani oleh hujan batu. Kalau aku sempat la semalam,dah lama aku ukur persegi saiz setitik air hujan tu. Disebabkan hujan tu melampau sangat,terpaksalah aku membatalkan niat aku itu. Tapi best! Sejuk oh. Konon-konon salji la tuh. Salji cair~ Wuheee! Kalau ada eskrem,lagi syok. Tapi abang Paddle pop datang awal sangat dengan moto beliau. Dalam pukul satu lebih dah datang. Paddle pop. Paddle pop. Super duper yummy. Lalalalala~

Aku x puas hati. Aku perlukan eskrem. So,tanpa membuang masa,aku terus buat milo ice-blended untuk aku.

Tiba-tiba kakak ku datang ke dapur dan senyum.

A: Apa? Mau?
S: Haa lah!

Aku pun buatlah milo ice-blended gelas besar punya. Hahaha. Puas loh. Aku dengan kakak ku share loh. Banyak gila. Macam mam salji la konon.

Malam tu,aku rasa macam nak demam. Mum aku bagi aku makan ubat. Biasalah,anak manja. Layanan also manja-manja. Wikikiki~ semua salah ko hujan. Tapi,HUJAN band memang rock! Check. Check. Rock. Rock.

8 Tempahan:

fatimah arr berkata...

kata mat kool tp lagu padle pop..

mat kool, mat kool kwn ku!

Sarah Samz berkata...

tak leh lawan es blended i lagi kan? hahaha! :p

Nadia Samz berkata...

haah lah.
kau punya memang la best.
aku just goyang perut.
agagagagag~

^^

Nadia Samz berkata...

fatimah.
otak suda mereng~
agagaggag~
mix both.
keh3!!

XD

naz berkata...

gila aiskrim la dia nie. hujan2 pun ais blended. perut kalis peluru tul. kalau gi everest tu mau separuh dia telan :)

nami o fish berkata...

patutlah cambest je tido.
hujan lebat rupenye.
hahaha!

Nadia Samz berkata...

hahahhaha~
apa daa~
eskrem itu hebat la weyhh.
agagaggaga.

Nadia Samz berkata...

iya2 lah.
hujan itu sejuk.
HUJAN itu rawkk~

 
template by nadiasamz