Ahad, 22 Mac 2009

Semata-mata kau!

hilang.sewel.aku.pening.



Aku blogging hari ni semata-mata sebab kawan aku sorang ni. Aku sangatlah terkejut kerana dia bersikap moody,sedih dan tak tentu arah selepas satu kejadian menimpa dirinya. Hah! Korang rasa apakah kejadian yang menimpanya? ‘’^^

Aku kenal benar dengan sikapnya. Tetapi,dengan melandanya kejadian tersebut,dia bersikap seolah-olah aku tidak pernah mengenalinya. Haha! Tiba-tiba, semalam petang dia msg aku dan memberitahuku bahawa dia sedang bersedih. Lalu, aku memintanya untuk menceritakan perkara yang membuatkannya bermuram durja.

Selepas dia menceritakan hal yang telah berlaku,aku pulak yang pening kepala. Adoi. Pasal benda tu pun kau sedih tahap gaban. Sebenarnya, kejadian tersebut berlaku sekitar pukul 3 petang semalam. Rupa-rupanya cincin kesayangannya yang dibeli di pasar malam yang berharga RM7.00 telah hilang.

Ok,aku boleh terima kalau itu merupakan pemberian orang lain kepadanya. Tetapi,jangkaanku sama sekali tidak tepat kerana cincin itu dibeli sendiri olehnya. Huh! Aku masih pelik. Benda itu bukannya warisan harta pusaka. Hal itu pun kau nak menangis. Wey,kau tu lelaki. Xkan dah lupa kot. Waa! Sedarlah weh.

Aku just boleh bagi nasihat yang setiap apa yang berlaku,pasti ada hikmahnya. Huhuh. Kau masih boleh beli yang baru and yang sebijik semonyet dengan cincin kau yang hilang tuh kat pasar malam yang sama. Apa lah. Buat malu ja. Aku pun pernah gak hilang barang,tapi x lah sekronik kau. Chill weh. Jangan la dok emotional sangat. Mana tau,semalam kau hilang cincin,besok lusa kau dapat PS3. Haha! Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

18 Tempahan:

Shafie berkata...

dia syg btl kt cincin tu ey..
wah hilang cncin dpt ps3 kira hebat kalau cmtu :p

naz berkata...

kawan u jugak gilak macam u haha!

Nadia Samz berkata...

haha!
ps3 tu turun dari langit.
agagaggag~

XD

Nadia Samz berkata...

naz! u lak gilak macam i.
haha!

Sarah Samz berkata...

gila la, perlu ke mention harga cincin kawan yu tu?

haha.

lek arr beb..

meh aku bg dkt dia tujuh hengget.

syakey berkata...

loh..
mcm xberbaloi je nk nanges sbb tu.
huhu

nami o fish berkata...

you kena ingat nadia..
dia mungkin Gollum dalam cerita Lord of the Rings.

....my precioussss...

p i a berkata...

haha...cm tau ja sapa...

ainina berkata...

kalo la dat guy find out apa hg tls ni nadia..
mst dia akan sedaq diri..
ssh hati btol dpt kwn touching nie haa..
jum outing diz saturday~

Shazana Samaluddin berkata...

baru hilang cincin kowt.. x kn nanges..
hahaha..

Nadia Samz berkata...

sara samz: haah,dia cakap perlu mention harga tuh.
gila org itu.
^^

Nadia Samz berkata...

nami: dia x encem beb.
haha!
:P

Nadia Samz berkata...

syakey: betol~ x berbaloi lngsung!
:O

Nadia Samz berkata...

pia: oit.bkn mamat tuh. haha!

Nadia Samz berkata...

nana: org tu sewel.

Nadia Samz berkata...

ainina: dia buta it sket.
haha!

ainina berkata...

aku suka kalau org tu buta it..
senang aku nak buat dia..
:)

Nadia Samz berkata...

ketok pala ja weh.
:P

 
template by nadiasamz