Khamis, 26 Mac 2009

Tak Patut

haiyak!
Sorry sebab aku nak campur hal ni walaupun aku dah x sekolah. Aku post blog ari ni sebab aku x puas hati gak. NANA! U jangan sedeh yah. Nanti I letak ubat. Haha~ ^^
Sebenarnya,sebagai seorang cikgu,x patut kot untuk merotan pelajar secara melampau. Wuuu. Sebab budak-budak datang lambat pun dah nak rotan. Bukan salah budak-budak tu pun. Diorang naik bas. Huih. Memang beza betul sekolah asrama dengan sekolah harian. Aku dulu sekolah asrama,so,jarang la aktiviti sebat menyebat neh. Kalau cikgu tu gian sangat nak rotan,dia just bagi fail kertas ujian kami kot. Agaggagag~

Dulu aku hampir kena rotan dengan cikgu. Tapi disebabkan aku ni lembaga disiplin pelajar,cikgu x jadik nak rotan aku. Tapi kawan-kawan aku banyak yang kena. Sedeh gak aku tengok. Tapi cikgu-cikgu aku baik sikit. Diorang nak pukul student,tapi macam teragak-agak. Tapi,cikgu HEA,x payah aku nak sebut nama dia, dia tu orang Melaka dan gila vavi suka rotan orang. Kadang-kadang kalau dia rasa nak rotan,dia rotan ah. Bontot merupakan mangsa utama. Haha! Aku pernah tolong kawan aku letak ubat kat bontot dia sebab ada kesan rotan panjang merah menyala baik punya. Wow! sepsi. XD

Kalau betul kesalahan yang dilakukan oleh pelajar begitu tidak dapat dimaafkan dan perlu dihukum, banyak lagi hukuman yang boleh dikenakan selain dirotan. Weh,anak orang tuh. Bukannya anak korang. Haha. Aku nak marah pun x boleh lebih-lebih sangat sebab aku jarang kena rotan. Dan kalau pernah pun,aku dah x ingat bila aku kena rotan. Tapi rasa sakit kena rotan dengan cikgu mana tah,masih terasa dekat tapak tangan aku.

Dipendekkan cerita,x payah la rotan. Kalau cikgu rasa rotan is the best way nak solve masalah, rotan slow-slow dah arr. Aku dapat rasakannya. Harap-harap gejala merotan ni dapat dikurangkan sebab SAKIT LA WEH! Haha~ ^^

8 Tempahan:

naz berkata...

saya rasa ia patot jika bukti tidak kukuh :)

atau cipta rotan automatik
pukul pada kelajuan yang sama rata :)

Nadia Samz berkata...

haha.
semua cikgu sila rotan naz si pemalas ini.
XD

Farha Aly Tan berkata...

ckgu should only rotan guys ;D

Shazana Samaluddin berkata...

u back up ke syg.. terharu la.. hahahahaha

Nadia Samz berkata...

farha: yes. agree wif u.
^^

Nadia Samz berkata...

nana: yup.
haha.
i pn x suke kene rotan.
:P

p i a berkata...

jika benar salah,bagi aku,rotan r bagos,
abah aku ckp an,dlu kalau tokwan aku dapat tau abah kna rotan kat skolah,bila balek umah tokwan aku tambah lagii..

budak3 zaman skarang neh degeyyy!
kalau smpai merokok,pch masuk bilek cegu,curik,mmg patut kna rotan!patut!kalau tak abeh r generasi masa depan..

manja abess...pantang kna teguqq..

cegu pin rotan bersebab...mana da men rotan ja...an an..

sat,sapa yg hang buh ubat tuh??
ada ka pompuan kna rotan taun lepas??haih..

Nadia Samz berkata...

pijot.
adek aku kan aspura,so,aku tau la.
cikgu pin macam na.
hahaha~
^^
yah.
sapa aku letak ubat?
hahahahha.
adek floor aku lah.
XD

 
template by nadiasamz