Selasa, 3 Mac 2009

Number cun

Nyam.Nyam.Nyam.

69! Number yang aku rasa cantik. Samalah macam nenek(tok ani) aku yang cantik itu. Semalam merupakan hari lahirnya yang ke-69. Wuuuu. Next year nenek aku akan jadi 70. Fulamak. Aku tidak sempat untuk ke rumahnya untuk meng-wish secara face to face. ^^
Nasib baik telefon telah dicipta. Apa lagi,petang itu dalam pukul 2,aku menelefon nenek aku. Kakakku,Sarah turut menyibuk dalam perbualan aku dan tok.

T: Sapa neh?
N: Nadia la tok.
T: *gelak-gelak*
N: HAPPY BIRTHDAY TOK!
T: Haaa,makasih. (suara sengau)
N: Laa,tok sakit ka?
T: Dak aih,sora x keluaq ja mangkit tidoq tadi.
S: *Nyanyi lagu Happy Birthday*
S: Tok x buat pulut kuning ka?
T: Kalau Wan ada,Tok memang dok buat pun.
N: Haa,xpa arr. Lawa tok number 69.
T: Tengok orang laa.

Aku dengan kakak aku gelak guling-guling. Tok aku memang lawa pun. Betul-betul-betul. Kalau nak compare tok aku dengan tok-tok yang aku pernah jumpa,tok aku tip top.
Agagaggaga.
Sebaik sahaja mum and dad balik dari kerja,mereka bercadang untuk ke rumah tok ani malam nanti. Aku dengan kakak aku pun siap-siap (kononnya la siap,tapi pakai baju x cun pun. Macam pakai baju dok umah ar.) Sampailah pukul 10.17pm di handfon aku.

S: Weh,kita ni p ka dak umah tok?
N: Xtau laa.
S: P dalam mimpi ka?
N: Sat g la kot.
S: Sat g? Nak tengok sapa kalo p malam-malam sangat?
N: Tengok tok lena kat katil laa. Agagagagag.
S: Sat nak p tgk mama ngan bapak ang wat pa.
N: Ok2!

Aku turut ke bilik orang tua ku. Wah3! Rupanya mereka sudah tidur. Mungkin penat kot. Xpa lah. Macam la umah tok tu nak lari. ^^ Sengaja aku cakap macam tu sebab nak ubat hati yang duka. Semangat ja nak p umah tok. Tengok-tengok xjadik plak. Adeyhhh. Aku baru ja nak lukis muka tok aku. Konon-konon nak bagi kat tok aku loh. Cehhh,haprak pun x jadik. Ngaa. Next time la tok noh. =)

6 Tempahan:

naz berkata...

wah atuk memang cun :)
patot lah cucu2 sume
nak jadi nenek jugak hahaha

syakey berkata...

69 mmg nmpak lawa

XD

Sarah Samz berkata...

generic host bg aku sasau!

Nadia Samz berkata...

generic host babih~
keh3!
XD

Nadia Samz berkata...

69 rawk!

Nadia Samz berkata...

hahahhaha..
u pn atuk hot.
wuheee~

 
template by nadiasamz