Khamis, 23 April 2009

Kemarahan melanda

duitkauduitaku


Tempat: Malas nak cakap sebab nanti ada orang terasa
Time: Sukar diramal

Memang betul aku cakap yang lelaki memang kedekut. Bukan la semua lelaki kedekut. Aku tujukan khas buat mamat-mamat sep duit. Adoi. Setakat nak belanja makan yang harga x sampai pun RM10 pun berkira. Macam la aku buta yang kau keluarkan duit untuk bayar makanan kau saja. Ni memang boleh menimbulkan kemarahan yang melampau. Aku bukan desperate sangat nak suruh mamat tu belanja. At least buat la charming sikit.

Dia boleh saja :

# cakap kat aku and kawan perempuan aku yang dia x cukup duit and nak kami tambah sikit.
# cucuk je duit kat ATM
# cancel makan dengan cara paling macho

Lepas aku tengok dia keluarkan duit untuk dirinya sahaja,aku terus bagi sekeping duit RM50 kepada kawan perempuan aku untuk membelanja kami semua. Then aku terus blah dari situasi tersebut. Menyampah. Bahalol. Fikir perut sendiri. Ingat aku kerek sangat ke x de duit? Heloo. Aku bila-bila boleh belanja ko makan kalo ko nak. Lagipun, bukan selalu sangat keluar dengan mamat tu. Aku harap-harap lepas ni memang x kan keluar dah dengan mamat keparat itu. Sengal. Bodoh.

Aku bukan la materialistic sangat. Sangat pelik bila nak belanja makan yang berapa sangat harga pun berkira tahap cipan. Melampau gila lah. Seriously aku menyampah tahap gaban. Nak je time tu aku sepak-sepak and tahikwando ko. Campak masuk dalam laut and ikat dengan batu besar biar x payah timbul. Ini bukan membunuh. Cuma mahu meyelamatkan dunia daripada dipenuhi lelaki yang macam sial.

Aku bukan anti lelaki pun. Kan aku dah cakap,aku boleh terima seadanya lelaki itu kalau dia TIDAK KEDEKUT! Perghhhh~ Dalam hal-hal macam ni memang aku mengaku yang aku anti lelaki kedekut. Harap maklong. Tidak suka dengan kutukan ini? Boleh berambus dari blog aku. Haha!

18 Tempahan:

Sarah Samz berkata...

*aku nak ketawa guling2*

waklue kalo mamat tu nak terasa-terasa plak? ko ckp benda yang pada hakikat nya benar kan? ala, bukan semua laki sama la syg. ;)

laki mangkok jamban saja berpenrangai kedekut sebegini. haha~! psssttt.. mamat yg ko kutuk ni aku sure muka macam bangang! ai know yu well.

si ketot : berkata...

I sokong u 100% , laki cani buang dlm laut aje , bia hanyut dgn dunia kedekut dia , haha :D Saba yea dear , jgn mara sgt , Heheh :P

amir acap berkata...

eyh2......bkan sume laki eyh...amir je..hehehe...

fatimah arr berkata...

gua suka dgn kutukan ini!

Nadia Samz berkata...

sarah: aku tau bukan suma laki macam tu n aku dah pun cakap yang bukan suma laki kedekot.
gagagagagg~

mmg macam bangang pon.

Nadia Samz berkata...

ketot: haha! penyokong setia. mereka mmg x patot menyemak alam.

Nadia Samz berkata...

amir: haha! bukan suma laki sep.
:)

Nadia Samz berkata...

fatimah: kutukan bernas.

naz berkata...

nadia belanja i nanti okie :)
sebab i makan lebih rm10 :)

Nadia Samz berkata...

naz: u belanja i dulu.

naz berkata...

okie.
turn by turn :)

Nadia Samz berkata...

naz : ok.

nisay berkata...

Hahahaha, hanya mampu gelak. Tak tau nak cakap apa.

Nadia Samz berkata...

hahahahha..
:)

Shazana Samaluddin berkata...

sape mamat tu?
meh i belasah die.
kedekut taik idung masam. hahahaha :)

azwani berkata...

ermm...

ak keliru..

xper..

trus menyokong...

XD

Nadia Samz berkata...

nana: haha,tolong santaukan eh.

Nadia Samz berkata...

wani: sokong saja lahh~
XD

 
template by nadiasamz