Ahad, 26 April 2009

News for today

tiadabendauntukdibicarakan
Ini kebenaran tentang cikgu yang aku dah anggap macam abang aku sendiri sewaktu dialam persekolahan.


HUSAIRI Husin, seorang guru, tidak menyangka usia perkahwinan lebih singkat daripada tempoh bercinta. Rumah tangga dibina hanya bertahan dua tahun berbanding 14 tahun melayari alam percintaan.

Setahun selepas melamar, Husairi dan pasangannya diijabkabulkan ketika masing-masing berusia pertengahan 20-an. Kedua-duanya berazam melakukan yang terbaik untuk rumah tangga tanpa sedar kesungguhan membahagiakan hati masing-masing akhirnya meleburkan perkahwinan.

Bagi Husairi, cabaran utama berkahwin muda ialah menyesuaikan diri daripada kehidupan solo kepada komitmen perkahwinan. Dalam usaha mengenali dan saling berkongsi itu, karektor serta kelemahan yang sebelumnya cuba disorok mula menjelma.

“Ketika ingin membiasakan diri, timbul perangai yang tidak disenangi, namun masing-masing enggan berterus-terang. Itu sebabnya, sekecil-kecil masalah pun boleh mencetuskan pertengkaran, misalnya berbalah memilih saluran televisyen, tidak sependapat mengenai restoran pilihan untuk makan malam, malah waktu serta tempat tidur pun menjadi isu,” katanya.

Keadaan bertambah buruk apabila pasangannya yang berkerjaya tetap, memiliki segala-galanya, daripada rumah, kereta dan simpanan sendiri. Faktor ini dianggap Husairi mempengaruhi gaya hidup berdikari, melenyapkan perasaan hormat isteri terhadap suami sekali gus menjarakkan lagi kemesraan di antara mereka.

“Disebabkan isteri ada segalanya, dia enggan mengikut dan mendengar kata suami. Saya pernah mempelawanya tinggal bersama, namun dia menolak kerana ada rumah dan boleh hidup sendiri,” katanya.

Oleh kerana masih mahu memperbaiki hubungan suami isteri, dia dan isteri mendapatkan khidmat kaunseling, namun tidak berjaya kerana isterinya sudah terlalu lama memendam perasaan.

“Kami ambil keputusan berpisah kerana tidak mahu membazirkan usia muda dengan perkahwinan yang tidak bahagia,” katanya yang belum bersedia mencari pengganti.

Ditanya mengenai kesilapan yang tidak mungkin diulang andai satu hari nanti bertemu jodoh lagi, Husairi berazam tidak memendam rasa, berusaha memahami hati pasangan, berkongsi kehendak dan keperluan, selain paling mustahak, menerima kelebihan serta kekurangan pasangan seadanya.
-Berita Harian-



Aku rasa lebih baik cikgu aku cari pasangan lain. Betul juga kalau aku fikir-fikir. Kebanyakkan perempuan zaman sekarang inginkan sesuatu yang melebihi daripada apa yang sudah dimilikinya. Kalau korang ada pendapat tentang hal cikgu aku ni,sila tinggalkan pendapat korang.

Kepada cikgu ery: Saya doakan yang terbaik untuk cikgu. Walau apa pun,you are still my cikgu. Memories dengan cikgu memang best. Even kadang-kadang, macam-macam I heard about you,but it doesn’t matter. Walaupun cikgu selalu buat perangai(emo x pasal-pasal) and ada big mouth,(kutuk kami yang dok belakang dalam kelas tu suka gossip la apa la), sebab cikgulah, BM saya and others dalam SPM, A1. ^^ Jasa mu dikenang sampai kesudah. Haha!

28 Tempahan:

latte berkata...

nk ckp kt c.ery
"sila kawen lg ok.smg Tuhan jatuhkan cinta utk anda"
tp xterckp sbb tersekat
di celah2 halkum
yg xpenah wujud
weee~
ak rsa dya patot amek oxytocin

Sarah Samz berkata...

jom drift mini dgn abg ery. opss.. cikgu ery.
haha~!
:p

*ai maluuuuu, u tau kan sbb apa?*

Nadia Samz berkata...

latte: haha! aku tau kau suka dia. XD

Nadia Samz berkata...

sarah: haha! tu la,lain kali check la dulu beb.
haaa,kereta mini bapak kau kena ketuk ngn hammer la beb.
haha!

Shazana Samaluddin berkata...

awk x pena cite pape pown psl sy kt blog awk.
awk malu ke ade gf mcm sy?
hahahahahahahahahahahahahahah :)

Nadia Samz berkata...

heheheh..
jgn la macam tu,
awk nk ke sy tulis pasal awk?
sy ok je kalo awk x kisah.
haha!

awk kn buah hati saya.
;)

latte berkata...

ceit...p0odahhh
komen ak dibls dgn fitnahan
saya.suka.amir
*pengakuantanpamalu

Nadia Samz berkata...

lau mau lawan aku kah?
terima hakikat bahawa amir tu hanya khayalan semata-mata.
ery plak depan mata.
masih tidak mahu mengaku.
antara aku dan kau,siapa pernah menangis pasal ery?
masih tidak mahu mengakui cinta kau padanya disini?
XD

latte berkata...

saya mau bom anda!
chess..
nangeh itu kes usahawan ok
xda kena-mengena dgn
hati,limpa & paru2 ak
cilakak la kau
menanges itu adalah
respons fisiologi ok
orang ini cekgu yg
baek(sbb bg ak A1)
tp bos yg teruk!
itu kenyataan bukan
profaniti karut
ohh..amir mmg khayalan
klo realiti ak mmg tamau
haha :p

Nadia Samz berkata...

haha.
mmg aku tau,
tp kau ttp menangis pasal dia.
ada kah itu masih belum cukup bukti bahawa kau begitu terluka bila dia buat kau terluka?
haha!

;)
amir kau tuh muka macam pa ek kalo realiti?
aku nak bayang gak.
fuyohh.
macam anak pak cik pulut udang x?
agaggagag!

latte berkata...

ak rsa ak ptot sedut erythromycin
komen kau menybbkan aku diarrhea
bukti?
plz gimme a proven fact ok
kalo sekdr ayat akxlyn la

amir?
anak pacik pulot udang
chinese look la nadia
sgt xsesuai
kau patut byg
zaha hadid versi lelaki
kacak!
agaga~

Nadia Samz berkata...

cewah.
plis la jgn nak jadik big fat liar.
admit it la bebeh!
XD

kau berdarah ke?
haha.

oh,amir kau muka melayu tulen kA?
oooooooo..
aku xkenal sapa ang cakap tuh.
sat nak p search.
kah3!

latte berkata...

big fat liar?
ak trima big fat shj
liar itu anda

berdarah? a'a
serum albumin ak keluar
dgn kelajuan yg sgt tinggi
melepasi tol dgn jayanya
as usual...i can go without touch

zaha hadid 2 awek ak
jgn curik!
kau patot setia dgn reiji kimura
haha

Nadia Samz berkata...

haha!
kau suka pada kegemukan ya?
ngaa~

aku tau,tapi dgn aku asal kau paksa aku touch kau ek?
haha!
asset kau akan musnah bila dekat dgn ku.
kau mantap!

reiji kimura!!!!

^$%$&^$&$!!!
kau cilaka!
XD

dia hanya mainan semata2.
^^

latte berkata...

haisy...kau mmg ska memfitnah la
bila msa lak kau touch ak
yg ak taw
kita cuma "simpan dalam sentuh"

reiji kimura?
haha *gelak setan
dia mainan yg membosankan
ak rasa
keiji kimura lg ensem
knl x?

naz berkata...

oh wanita memang camtu kan :)
i tak kata. u yang kata :)

Nadia Samz berkata...

mesti la saya kenal beliau.

hoi,asal kau xnk bagi aku sentuh sikit?
xkn dgn aku kau berkira sangat?
T_T

kau x kesiankan aku yang makin kekurangan saham?

tapi aku bangga sebab kau boleh bangga dengan asset kau yang meletup itu!
;)

heloo?
sekarang masalah utama kita shiapa yah?
ery kan?
ngaa~

patut la kau seperti anak belaan dia.
gaya kau sebijik gaya dia yang pandai bersastera.
ahaks~

Nadia Samz berkata...

haah.
mmg la dude.
saya tidak nafikannya.
^^

latte berkata...

zaha hadid xknl
keiji kimura knl plak en
ohh...ak lupa
kau mmg peminat setia family kimura esp reiji kimura
haha

aset pn kau xpenah ada
cana la nk berkurangan
haha ;p

ak xda mslah
ank la yg bermslah

klo ak pndai bersastera
da lma ak jd stephen king
mlgnya saya bukan anak belaan dia
fullstop.
coma coma click click BANG!!!

naz berkata...

oh bukan lelaki saja yang mengata abt girl. but mereka sendri :)
alhamdulillah :)

Nadia Samz berkata...

latte: weh,ada nada hena di situ.
:O
kau mmg patot aku santau.

weh,sedaq diri sikit yang lagu pak abu tukang kasut tuh aku yang ajaq bagi kau master!

XD

Nadia Samz berkata...

naz: itu bukan kutukan.
itu hakikat bagi segelintir wanita.
harap anda dapat membezakan kutukan dan fakta.

naz berkata...

i harap u jugak faham bezakan erti mengata dan kutukan :)

Nadia Samz berkata...

naz: whatever. daa~

ainina berkata...

syabas!
komen ke 25..i guess,,

Nadia Samz berkata...

haha!
bagos. anda yang ke 25.
hahahahaha~

adalicious berkata...

ni psl sir husairy ke? or silap org? hurm...

Nadia Samz berkata...

haah.pasal cikgu itu.
kenapa?
masuk paper berita harian siap dgn muka.
harap maklong~
:)

 
template by nadiasamz